Skip to content
Love, Sunshine & Ice

De Winterdippers uit Helmond gaan het water in voor Missie 538

Twee jonge meisjes met kanker in één klas?
Nee, dat hebben ze in het Prinses Máxima Centrum nog niet eerder meegemaakt.
Die twijfelachtige eer is aan de Wilhelminaschool uit HelmondZowel Fenna als Mick uit groep 5b is onder behandeling bij het Máxima voor een vorm van deze verschrikkelijke ziekte.
Een ziekte die niet alleen het kind, maar zeker ook het gezin, de familie en vrienden, maar ook de klas en de docenten raakt. Want is kanker eigenlijk besmettelijk? En wat kan je kinderen wel of niet vertellen? Wat doe je als kinderen gaan wijzen of lachen en hoe ga je om met verdriet?

Fenna en Mick zitten nog volop in hun behandelingen. Fenna (9) heeft acute lymfatische leukemie, Mick (8) een hersentumor.
Beiden hebben al een hele weg bewandeld (operaties, bestralingen etc.) en krijgen nu chemotherapie.
Tussendoor gaan ze naar school, mits ze zich goed genoeg voelen.
Maar de bijwerkingen van alle behandelingen zijn behoorlijk heftig en de lange termijngevolgen van bijvoorbeeld bestralingen en chemo ook.
Dit moet anders kunnen!

 

Radio 538 voert in de week van 19 t/m 23 december actie om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum: Missie 538!
Het doel is om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor speciale clean rooms

Daarin kunnen afweercellen van kinderen met kanker worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Zo wordt de overlevingskans vergroot, met minder schade op de lange termijn. Super belangrijk dus! Toen de ouders van Mick en Fenna de school benaderden om de missie als school te steunen, twijfelde de Wilhelmina geen moment.

Misha Berlijn, directeur-bestuurder van de Wilhelminaschool en zijn levenspartner Sigrid de Groot, Wim Hof Instructeur, zijn fervente ‘winterdippers’. Met de groep ‘Winterdippers Berkendonk’, bestaande uit zo’n 50 zwemmers, nemen ze elke zondagochtend een duik in de Helmondse plas. Om geld op te halen voor missie 538 gaan ze op 18 december 5 minuten en 38 seconden lang het ijskoude water in.

 

Wil je doneren?

 https://www.starteenactievoormissie538.nl/actie/wilhelminaschool

 

Alle bijdragen zijn enorm welkom en worden warm ontvangen

Mick en Fenna

Mick en Fenna

Over het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Naar de HOMEPAGE

Sigrid de Groot is een gecertificeerd Wim Hof Instructeur